Ervaar de

Geplaatst op 06-02-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

Wat is de Tripp Trapp?

De Stokke Tripp Trapp is een aanpasbare kinderstoel die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden en die kan worden omgebouwd van een babystoel naar een peuterstoel, naar een kinderstoel en later naar een stoel voor volwassenen. Het doet dit omdat de componenten kunnen worden verwijderd en zowel de zitting als de voetensteun op en neer kunnen worden bewogen om aan de gebruiker te voldoen. De zitting en voetensteun kunnen naast omhoog en omlaag ook in en uit.

De Stokke stoel is van Noors design, zijnde de creatie van ontwerper Peter Opsvik. Het werd voor het eerst gemaakt in 1972.

stokke tripp trapp

Gebruikte materialen

Het frame van de Tripp Trapp is gemaakt van beukenhout, hoewel sommige duurdere modellen gemaakt zijn van eikenhout. Onderdelen worden aan elkaar geschroefd met metalen schroeven. Sommige onderdelen zijn gemaakt van plastic, dat zowel ftalaat- als BPA-vrij is.

Waarom ik Tripp Trapp-stoelen koop

Ik koop Tripp Trapp-stoelen voor mijn kinderen en heb op dit moment minstens drie Tripp Trapps geschonken omdat ik geloof dat ze stijlvol, veilig, duurzaam, veelzijdig en comfortabel zijn.

Minpunten van de Stokke Tripp Trapp

Hoewel ik een grote fan blijf van de Tripp Trapp, zijn er enkele opmerkelijke nadelen.

stokke stoel

Prijs en uitvoeringen

Het is helemaal niet duidelijk wanneer je ze onderzoekt, maar de Tripp Trapp is in een paar verschillende versies verkocht. Het grootste probleem hier is dat de onderdelen niet compatibel zijn met elkaar. Dus, en ik spreek hier meerdere keren uit ervaring: denk twee keer na voordat je een gebruikte Tripp Trapp koopt!

Door het onduidelijke versiebeheer werken niet alle onderdelen met alle stoelen. De sets voor baby's en baby's werken bijvoorbeeld niet met stoelen die vóór 2003 zijn gemaakt. De enige manier om te controleren wanneer uw stoel is gemaakt, is door het serienummer te vinden, wat vaak niet mogelijk is.

Oudere modellen hebben ook een veiligheidsgordel om de taille waar grotere kinderen uit kunnen wriemelen, terwijl nieuwere modellen een 5-punts harnas gebruiken.

Ook hebben de verlengglijders hun ontwerp in 2013 gewijzigd, dus als nieuwe glijders niet op uw stoel passen, heeft u een ouder model en moet u contact opnemen met Stokke om vervangingen te krijgen.

De huidige versie van het dienblad past alleen op stoelversies 2 en 3 (V2 en V3). Op de meeste V3-onderdelen (waar u naar op zoek moet zijn) staat ergens duidelijk "V3".

We hebben bijvoorbeeld een afgedankte Tripp Trapp uit 2002, en hij heeft het oude heupgordelharnas en ik kan geen dienbladen vinden die erin passen. Deze stoel kan het beste worden gebruikt door oudere kinderen of volwassenen, waar een nieuwe (of in ieder geval nieuwere) Tripp Trapp beter is voor baby's, baby's en peuters.